GreenLight website 2016

CanHav

Het simpele idee achter Canhav

Geld is een fantastische uitvinding. Toen ruilen te ingewikkeld werd, maakte geld het weer makkelijk. Want dankzij geld kun jij nu met iedereen zaken doen. Geld maakt economisch verkeer mogelijk dat op basis van directe ruil niet zou kunnen plaats vinden.

Maar geld heeft een grote beperking: je kunt het pas uitgeven nadat je het verdient hebt. Zolang jij je product of dienst niet hebt verkocht kun je de economische waarde ervan niet aanwenden. Ruilen biedt hier uitkomst: als er sprake is van een 1-op-1-match, dan is ruilen een stuk directer en aantrekkelijker dan een transactie met geld.

Internet maakt het vinden van een 1-op-1-match makkelijker dan ooit. Daarmee groeit het potentieel van ouderwets ruilen. And that’s where we come in. Canhav wil het vinden van een barter deal makkelijk maken. Moeten we dan maar ophouden met geld? Nee, absoluut niet (laten we wel wezen: geld is te gek). Maar geld en barter kunnen juist ook goed samen gaan. Soms is geld het juiste middel, soms is barter een slimme keuze. En het belangrijkste is: door geld en barter naast elkaar te gebruiken is er meer economisch verkeer mogelijk.

Greenlight Solutions is mede-initiatiefnemer en verzorgt de technische uitvoering voor dit sociale platform voor zakelijk ruilen.

opdrachtgeverCanHav B.V.
tags CanHav